ECONOMIC-ANALITICAL RESEARCH OF THE COMPOUNDING OF THE INNOVATIVE PRODUCT "VOLGA REGION" FROM THE OFFAL II КТЕГОРИИ WITH THE BALANCED STRUCTURE OF ALBUMINOUS COMPONENTS ON THE BASIS OF MODERN METHODS OF MATHEMATICAL MODELLING

  • Екатерина Владимировна Берднова Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Татьяна Михайловна Гиро Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Владимир Петрович Корсунов Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Сергей Сергеевич Зубов Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Евгения Никитична Корсунова Saratov State Medical University named after V.I. Razumovsky
Keywords: by-products of 2nd category, trace elements, vitamins, minerals, recipe calculation, math modeling

Abstract

Taking into account the resources and dietary properties of low-priced by-products of 2nd category, the authors have developed a nutrient-balanced formulation of products with a limited content of essential trace elements for the prevention of dismicroelementosis in the framework of the innovative product “Povolzhsky”. Integrated processing of low-grade by-products will increase the profitability of production, will contribute to the introduction of non-waste technologies and ensuring the biological balance.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Екатерина Владимировна Берднова, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Candidate of Pedagogical Sciences, Associate Professor

Татьяна Михайловна Гиро, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Doctor of Technical Sciences, Professor

Владимир Петрович Корсунов, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Doctor of Technical Sciences, Professor

Сергей Сергеевич Зубов, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Post-graduate Student

Евгения Никитична Корсунова, Saratov State Medical University named after V.I. Razumovsky

Candidate of Medical Sciences, Assistant

References

1. Берднова Е.В., Корсунов В.П., Зубов С.С., Гиро Т.М. Математическое моделирование структуры изделий из субпродуктов методами матричных игр // Аграрный научный журнал. – 2015. – №. 12. – С. 36–40
2. Гиро Т.М., Зубов С.С., Гиро А.В. Технология мясных изделий из малоценных субпродуктов для специального питания // Питание и интеллект: материалы науч.-техн. конф. – Санкт-Петербург, 2015 – С. 109–114.
3. Гиро Т.М., Зубов С.С., Зеленева Е.С. Технология формованных изделий из малоцен-ных субпродуктов овец и свиней для специального питания // Мясной ряд. – 2014 – № 4. – С. 50–53.
4. Гиро Т.М., Зубов С.С., Шустов Е.А. Использование малоценных субпродуктов в производстве изделий для профилактики дисмикроэлементоза. // Технология и продукты здорового питания: материалы IX Междунар. конф. – Саратов, 2015. – С. 88–91.
5. Корсунов В.П. Математика: сборник задач: в 4 ч. Ч. 4. Модули 10 (Линейное про-граммирование), 11 (Транспортная задача. Целочисленное программирование), 12 (Нелинейное и динамическое программирование). – Саратов: Изд-во Сарат. ун-та, 2014. – 64 с.
6. Корсунов В.П. Выбор оптимальной стратегии в матричной игре без седловой точки методом линейного программирования: материалы XIV междунар. науч. конф. им. Акад. М. Кравчука. – Т.2. – Киев, 2012. – 276 с. (с. 139–142).
7. Ларионов С.В., Корсунов В.П. Применение математики в зоотехнии, ветеринарии и технологии питания животного происхождения: учебно-методическое пособие. – Са-ратов: Изд-во Сарат. ун-та, 2014. – 60 с.
8. Ларионов С.В., Берднова Е.В. Молчанов А.В., Корсунов В.П. Роль аграрного образо-вания в развитии сельского хозяйства в России / Саратовский государственный тех-нический университет. – Саратов,. 2017. – 76 с.
9. Наилучшие доступные технологии убоя животных и птицы. Переработка побоч-ных продуктов / И.Л. Воротников [и др.]; ФГБОУ ВО «Саратовский ГАУ». – Саратов, 2018. – 608 с.
10. Оптимизация переработки коллагенсодержащих субпродуктов / Т.М. Гиро [и др.] // Экологические, генетические, биотехнололгические проблемы и их решение при производстве и переработке продукции животноводства.: материалы Межд. науч.-практ. конф. – Волгоград, 2017. – С. 132–136
11. Повышение эффективности переработки коллагенсодержащих субпродуктов / Гиро Т.М., [и др.] // Мясная индустрия. – № 9. – 2017. – С. 14–18.
12. Химический состав пищевых продуктов. Справочные таблицы содержания ами-нокислот, жирных кислот, витаминов, макро- и микроэлементов, органических кис-лот и углеводов / под ред. М.Ф. Нестерина и И.М. Скурихина. – М.: Пищевая про-мышленность, 2001 – 3 с.
Published
2018-11-08
Section
Технические