The use of a probiotic complex in feeding dairy cows
DOI:
https://doi.org/10.28983/asj.y2022i4pp64-66Keywords:
cows, milk productivity, lactation, probioticAbstract
In this publication, we present the results of studies on the use of a probiotic complex in the diets of cows - first-calf heifers in order to increase milk productivity. It has been established that the introduction of a feed additive into the diet of cows at a dosage of 75 mg/kg of feed, there is an increase in milk by 13.8%.
Downloads
References
Всемирная организация здравоохранения. По материалам рекомендаций 2011 года «Борьба с устойчивостью к антибиотикам с позиций безопасности пищевых продуктов в Европе». Режим доступа: https://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0011/144695/e94889R.pdf/ (дата обращения 12.01.2022).
Илиеш В. Д., Горячева М. М. Пробиотики в животноводстве – путь к каче-
ству и безопасности продуктов питания. Режим до-ступа:https://www.dairynews.ru/news/probiotiki-v-zhivotnovodstve-put-k-kachestvu-i-bez.html/ (дата обращения 12.01.2022).
Исупова М. В. Резервы повышения молочной продуктивности // Молочное и мясное скотоводство. 2020. № 01. С. 45–46.
С Бацелл-М здоровые коровы и качествен¬ное молоко/ И. Коба , Г. Наврузшоева [ и др.] // Животноводство России. 2021, декабрь. С. 48–49.
Лаптев Г., Йылдырым Е., Ильина Л. Микробиом рубца – основа здоровья коров // Животноводство России. 2021, апрель. С. 42–43.
Михейчикова О. В., Гамко Л. Н., Лемеш Е. А. Пробиотик «Басулифор-С» в кормлении телят в молочный период // Аграрная наука. 2019. № 11–12. С. 21–22.
Подобед Л. И. Эффективность пробиотика на основе молочнокислых бакте¬рий при смене рациона у дойных коров // Аграрная наука. 2020. № 11–12. С. 15–16.
Соколова О. Антибиотикорезистентность: контроль необходим // Живот-новодство России. 2021, июль. С. 34–35.
Хазиахметов Ф. С., Хабиров А. Ф., Ребезов М. Б. Влияние пробиотиков «Стимикс зоостим» и «Нормосил» на обменные процессы и интенсивность роста телят // Аграрная наука. 2019. № 4. С. 23–24.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 The Agrarian Scientific Journal
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.